2013-02-03 15:17:07• hírek • Kocsis Zoltán

Máramarossziget – az udvaron keresztül

Az útjelzőtáblák útvesztőjében néha könnyű eltévedni, főleg Romániában. Autósként gyakran állapíthatjuk meg, hogy nem csak az utak minősége, de annak táblázása is magasan elmarad a nyugat-európai színvonaltól. Noha a GPS elterjedése óta kevésbé vagyunk a térképekre és a táblákra utalva, az útjelző tábláknak továbbra is fontos szerepe van.

Ha nem egyértelmű a tábla és miatta eltévedünk, az komoly bosszúságot tud okozni. Előfordul azonban, hogy egy útjelző tábla kihelyezése annyira együgyű, hogy az már vicces.

Az alábbi képek nem Szatmár megyében készültek, noha a település neve Calinesti (elgondolkodtató, hogy Romániában miért van annyi egyforma településnév!). Ezt viszont nem Kányaházának, hanem Felsőkálinfalvának hívják és Máramaros megyében van, Aknasugatag és Máramarossziget között.

Kapnikbánya sok szatmári egyik kedvenc téli célpontja. Amennyiben az olvasó valamilyen oknál fogva Aknasugatag irányából közelíti meg Kapnikbányát, akkor nagy eséllyel találkozhat ezzel a közel 180 fokos kanyarba kihelyezett táblával. Amelyik szerint Máramarossziget irányába a tábla melletti udvaron kell továbbhaladni!

Máramarossziget - a kapun át

„Jobbra át, balra át, kerülöm a kapuját, nélküle még elvagyok, de ki csinál ma vacsorát", rémlik fel e sorok írójában a Rapülők együttes húsz évvel ezelőtti slágere.

A szövegíró Geszti Péter Felsőkálinfalván is írhatta volna a szöveget....

Máramarossziget - a kapun át

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: